Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогRUMER - This Girl's In Love
RUMER - This Girl's In Love
#
RUMER - This Girl's In Love
Стил: Pop
Лейбъл: Atlantic Records
Дата на издаване: 10/2016
Формат: CD
Брой носители: 1
Платинената певица и текстописка Rumer  издаде четвъртия си албум “This Girl’s In Love: A Bacharach And David Songbook” през East West/ Warner Music на 21 октомври. Записът съдържа някои от най-емблематичните продукции на Burt Bacharach и Hal David, и в комбинация с невероятния глас на британката Rumer, се получава най-добрият й албум досега. Записан в известното студио Capital Studios и с помощта на композитора Rob Shirakbari “This Girl’s In Love” включва и самия Bacharach на пиано. За да обяви новината за издаването на албума, Rumer пусна първата песен от него “(They Long To Be) Close To You” и обеща да разкрие плановете си за изяви на живо.
„Преди пет години не бих могла да запиша такъв албум”, коментира певицата, ”Сега имам чувството, че имам достатъчно емоционален капацитет, за да обрисувам чувствата в него, героите и историите му. А този капацитет се гради с израстването и годините.”. Rumer и Burt са се срещали и преди – през 2010 (когато излиза платиненият й дебютен албум “Seasons Of My Soul”), той кани певицата в дома си в Калифорния, за да чуе как пее. Същата година излиза “Rumer Sings Bacharach at Christmas”, включващ “Some Lovers” от мюзикъла на Bacharach & Sater “Gift Of The Magi”. Rumer също е пяла и за Обама – през 2012 тя беше поканена в Белия дом, за да изпълни “A House Is Not A Home” на концерт, почитащ партньорството в писането на музика.
Интересна подробност е и личната връзка на Rumer и Shirakbari. Двамата се ожениха миналата година в Arkansas, след като първо се запознават на гала концерта за Dionne Warwick в Royal Albert Hall, където Rumer изпълнява дуета на Bacharach и David “Hasbrook Heights”. Заради любовта на Rumer към Bacharach и Shirakbari, който е работил 25 години с Bacharach и цели 30 с Dionne Warwick като музикален директор, албумът може да се нарече “Bacharach романс”. Наскоро венчалата се двойка решава да създаде този проект, за да покаже уважението и любовта си към музиканта.
Съвсем скоро резултатът от любовта на Rumer и Shirakbari към Bacharach ще бъде достъпен и за феновете. Някои от песните в “This Girl’s In Love” са ни познати от миналия век. Точно затова Rumer и Shirakbari решават да ги премоделират и да предадат приятната меланхолия на мелодиите на Bachararch и текстовете на David на слушателите. Докато “(They Long To Be) Close To You” е леко тъжна, в този запис тонът й е леко променен. “The Look Of Love” има погребално звучене, но с лек привкус на боса нова от 60-те. “You’ll Never Get To Heaven” притежава изискаността на творенията на Dionne Warwick, a Rumer привлича вниманието към историята. Заровила се дълбоко в каталога на музикантите, тя открива скритото съкровище “Balance Of Nature”.
„Понякога си казвах, че трябва да се абстрахирам от всички други версии, и да намеря какво казва песента за мен.”, споделя певицата, говорейки за процеса на промяна на песента “What The World Needs Now” на Jackie De Shannon. „Когато обърнах по-сериозно внимание на текста, открих че това е молитва. Песента разказва за човек, молещ се за световен мир на земята.”
Тя засвидетелства любовта си към Hal David толкова, колкото към Bachararch. Текстовете му, отразяващи емоционални кризи с изпипана простота, са изключително важни за успеха на композициите на дуото и за работата на Rumer и Shirakbari. „Обичам Hal. Толкова е лесно да усетиш същността му чрез текстовете му, мнението му и мислите му за света… просто влага толкова много от сърцето си в това, което прави.”, смее се певицата.
За други песни в албума, Rumer се придържа към по-семпли интерпретации. “Walk On By” звучи позната на хората, израснали с версията на Warwick, но и близо до Бразилия, която повлиява голяма част от песните на Bacharach. Той самият взима участие в записването на песента “This Girl’s In Love”, където свири на пиано. „Беше голяма чест, а песента остана доста близка до оригинала си. Чувствах, че ще е невъзпитано да я променям прекалено. Все пак има причина хората да харесват тези песни заради начина, по който оригинално звучат.”
Версията на “A House Is Not A Home” също не звучи много различно от изпълнението на Rumer на Gerwish Prize церемонията в Белия дом. “The Last One To Be Loved” и “Land Of Make Believe” са двете песни, които самият Bachararch иска да включи.
Интерпретираща песни, познати на света в различни версии и изпълнени от невероятни таланти като Gene Pitney, Cilla Black, Karen Carpenter, Dusty Springfield, Shirley Bassey и разбира се Dionne Warwick, Rumer знае, че се захваща с трудна задача. Въпреки това, с помощта на Shirakbari и невероятните му аранжименти, певицата се справя отлично. Тя коментира „Тези песни са вечни, те ще звучат в сърцата на хората завинаги.” Албумът обещава да бъде невероятно музикално преживяване.
Записът “This Girl’s In Love: A Bacharach And David Songbook” е на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes записът може да бъде закупен на https://itunes.apple.com/bg/album/this-girls-in-love-bacharach/id1136685608
Траклист:
1. The Look Of Love 7. Land Of Make Believe
2. Balance Of Nature 8. A House Is Not A Home
3. One Less Bell To Answer 9. Walk On By
4. Are You There (With Another Girl) 10. The Last One To Be Loved
5. (They Long To Be) Close To You 11. This Girl’s In Love
6. You’ll Never Get To Heaven (If You Break My Heart) 12. What The World Needs Now Is Love
 
RUMER
Още
 
 
Международни заглавия
Turnstile
Turnstile - Time & Space
Time & Space
DAVID BOWIE
DAVID BOWIE - Low, Heroes, Stage, Lodger & Scary Monsters (And Super Creeps)
Low, Heroes, Stage, Lodg
Nina Simone
Nina Simone - The Colpix Singles
The Colpix Singles
Dashboard Confessional
Dashboard Confessional - Crooked Shadows
Crooked Shadows
Django Django
Django Django - Marble Skies
Marble Skies
LP
LP - ‛Forever For Now“ (Deluxe Edition)
“Forever For Now” (Delux
Whitesnake
Whitesnake - WHITESNAKE: THE PURPLE TOUR (LIVE)
WHITESNAKE: THE PURPLE T
FLEETWOOD MAC
FLEETWOOD MAC - Fleetwood Mac
Fleetwood Mac
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Bright: The Album
Bright: The Album
Edith Piaf
Edith Piaf - Edith Piaf
Edith Piaf
Български заглавия
VARIOUS ARTISTS
VARIOUS ARTISTS - Greek Hits Non Stop 12
Greek Hits Non Stop 12
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - 40 Любими Песни
40 Любими Песни
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
С ПЕСНИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ЗОВ ЗА БЪЛГАРИЯ
ИЛИЯ ЛУКОВ
ИЛИЯ ЛУКОВ - ХОРО СЕ ВИЕ
ХОРО СЕ ВИЕ
Приказка - драматизация
Приказка - драматизация - КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
 
FB
 
Icona Pop
 
James Blunt
 
Cher
 
Jason Derulo
 
Bad Boy Entertaiment Electra Atlantic Records Warner Music Lava Records Rhino Entertainment Reprise Records Nonesuch East West Rock Sire Records Asylum Records Warner Bros Records Maverick