novo ed sheeran
Начало Каталог Артисти Новини За нас Контакти
КаталогGabriels - Angels & Queens – Part I
Gabriels - Angels & Queens – Part I
#
Gabriels - Angels & Queens – Part I
Стил: Soul
Дата на издаване: 10/2022
Формат: CD
Брой носители: 1

Триото от Лос Анджелис –  Gabriels, с вълнение споделя своя дебютен албум Angels & Queens – Part I.

 

Дългоочакваният албум ще бъде издаден в две части чрез Atlas Artists/Parlophone Records/ Орфей Мюзик. Втората част ще излезе през март 2023 г.

 

Изданието е продуцирано от носителя на награда GRAMMY“ (също родом от Комптън) – продуцентът Sounwave, който е работил със звезди като Kendrick Lamar, Chloe x Halle и Beyonce.

 

Слушайте „Angels & Queens – Part I ТУК

 

Gabriels споделят за Angels & Queens: „Нашият дебютен албум „Angels & Queens“ е едно уникално изследване на любовта и загубата от нашите различни гледни точки. Планирахме да издадем албума си следващата година, но получихме възможността да си сътрудничим с някои от най-невероятните хора, които първоначално бяха непознати, но след няколко седмици, по време на един наистина невероятен творчески процес, се превърнаха в семейство.

 

След като първата част от албума беше записана, знаехме, че искаме да го споделим с вас възможно най-скоро.“

 

Angels & Queens е несравнимо произведение,  обединяващо различни жанрове, което изпълнява всички обещания, дадени от Gabriels през последните дванадесет месеца. От първите концерти на групата на живо в тесните, задушни мазета на Лондон през зимата на 2021 г., те почти моментално се превръщат в една от най-обсъжданите и широко аплодирани нови групи, а с „Angels & Queens“ представят един от най-добре реализираните дебютни албуми от години.

 

Gabriels се състои от госпъл певеца от Комптън – Jacob Lusk, роденият в Съндърланд продуцент и кийбордист Ryan Hope и роденият в Лос Анджелис продуцент, композитор и цигулар Ari Balouzian.

 

Идеята за Gabriels се заражда преди няколко години. Филмовият режисьор Ryan Hope току-що е подписал договор с Directors Bureau на Roman Coppola и се  мести от Съндърланд в Лос Анджелис, където случайно се натъква на музикалната работа на продуцента и композитор Balouzian. Заинтригуван, Hope се свърза с него и двамата започват да работят заедно в студиото на Balouzian.

 

Съвместната им работа ги отвежда до Jacob Lusk и неговия църковен хор. Hope and Balouzian създават отдалечено студио, където Lusk да записва водещите вокали за тях.

 

Всички, които слушат дебютния албум в две части на Gabriels (името на групата им идва от St. Gabriels Avenue“ – улицата, на която Hope е израснал в Англия) Angels & Queens, могат да чуят тяхната синергия и несъмнено ще си паднат по богатия, широкообхватен вокален диапазон на Lusk.

 

Овладяването на мощния му глас отнема известно време, но с много практика и обучение по църковно пеене, Lusk очевидно се е научил да използва таланта си. Не след дълго той изгражда музикалната си автобиографията като беквокал на икони като Gladys Knight, Diana Ross, Beck, St. Vincent и Nate Dogg.

 

Първоначалният пробив на Gabriels е в сериала на миланската модна къща Prada от 2018 г. The Delivery Man “, режисиран от самия Hope. Тяхното огнено парче „Loyalty“ върви, докато носителят на “Oscar” – актьорът JK Simmons, доставя чантите на „Prada. Това демонстрира способността им да създават музика, толкова приятна за ушите, колкото е допирът до произведенията на висшата мода и води до интереса на редица звукозаписни компании, които питат дали Gabriels могат да предложат още собствена музика. По онова време те все още нямат такава.

 

Вдъхновени от нарастващия интерес, R&B-соул-рок бандата създава редица парчета, подписва сделка с голям лейбъл и издава две, одобрени от критиката EP-та през 2021 г. (Bloodline и Love and Hate in a Different Time). Продуцирайки отличаващите се парчета „Blame“ и заглавната песен на втория албум, групата бързо си спечелва фенове като Elton John (който нарече „Love and Hate In A Different Time“„вероятно един от най-оригиналните записи, които съм чувал през последното десетилетие”), David Byrne, Celeste и др. Групата анонсира и впоследствие разпродаде серия от дебютни концерти в Лондон. След вълнуващо дебютно представяне в Гластънбъри през юни, Gabriels се завръщат в Лос Анджелис, за да работят върху Angels & Queens.

 

Албумът е представен чрез водещия фючър фънк сингъл и заглавна песен Angels & Queens. Със запомнящ се, безгрижен текст в началото, песента неусетно се завихря в трогателна част, където Lusk осъзнава колко дълбоко засегнати може да бъдем от човека, на когото принадлежи сърцето ни – докато гласът му се извисява до еуфория.

 

Това е брилятно въведение към един наистина завладяващ дебютен запис.

 

Gabriels се завръщат в Обединеното кралство през октомври за четири хедлайн концерта, като и двете дати в Лондон вече са разпродадени. Тези изяви следват няколко концерта в Тексас, където Gabriels подгряват за Harry Styles.